Tatlılarınız Şahane! Peki Ya Sunumu?

10-01-2019 17:21
Tatlılarınız Şahane! Peki Ya Sunumu?

Sunum Her Şeydir

 

Sütlüsünden, şerbetlisine, pastadan, kurabiyeye tatlı yiyeceklere hayır demek pek çok insan için kolay değil. Belki de en çok bu yüzden tatlı dükkânı işletmek oldukça keyifli ve doğru yönetildiğinde kârlı. Özellikle gıda işletmelerinde, hele bir de bu gıda tatlılarsa, işin içinde sanat ve tutku da var demektir. İşletmenizi hangi motive edici güdülerle ve hislerle açtığınızı hatırlıyor musunuz? İlk günkü heyecanı ve hevesi sürekli korumak gerçekten kaliteli ürünler üretmek, standardı yüksek hizmet vermek ve işten keyif almak için çok önemli. Bunun yanı sıra iş süreçlerinin her detayını aynı titizlikle ele almanızda da fayda var.

Tadından ve kalitesinden şüphe duymadığınız ürünlerinizi müşterilerinize, ürünlere yakışır şekilde sunuyor musunuz? Paket halinde satışın yanı sıra dükkân içinde servis durumu da varsa ortamın dekorasyonu, temizliği, tabak, çatal, bıçak, kaşık gibi malzemelerin görüntüsü ve temizliği, hatta tatlının tabak içinde konumlanma şekli bile müşterileriniz üzerinde büyük etki yaratacaktır. Serviste olduğu kadar paket sunumunda da özenli olmalısınız. Tatlıyı içine yerleştireceğiniz Baklava Kutusu gibi ambalaj ürünleri hem şık hem de kullanışlı olmalı. Özellikle baklava türü şerbetli tatlılar söz konusuyken dayanıklılık önemli. Kullandığınız ambalaj ürününün şerbeti sızdırmadığından ve yağ geçirmediğinden emin olun. İç kısmı lamine edilmiş kutular sızdırma yapmayacaktır.

Elbette görüntü de çok önemli. Marka logosu, işletme ismi gibi detayların görüntü karmaşası yaratmayacak şekilde kutu üzerine basılması, uyumlu renk ve desen kullanımı gibi detaylar tahmin edebileceğinizden daha fazla tesir meydana getirebilir.

Bunların yanı sıra gıdayla doğrudan temas halinde olduğu için ambalaj ürünlerinin, sağlığa olumsuz etkide bulunmayan malzemelerden üretilmiş olmasına mutlaka dikkat edin.

 

Tatlı Dükkânı Açmayı mı Düşünüyorsunuz?

 

Belki de bir tatlı dükkânınız yok ama bir süredir böyle bir işletme açma fikri zihninizi meşgul ediyor. Büyük – küçük her konuyu titizlikle ele alın. Özellikle konuk ağırlamaya değil de satışa odaklı bir işletme kurmaksa aklınızdaki, kullanacağınız ambalaj ürünlerini de diğer ayrıntılar kadar önemseyin.

Türk mutfağının ayırt edici tatlarından olan şerbetli tatlılar, özellikle de 7’den 70’e herkesin favorisi baklavalar için seçeceğiniz özel Baklava Kutusu Toptan alımlarınızda oldukça uygun tutara mâl olacaktır.  

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.