Sağlıklı ve İşlevsel Fast Food Ambalajları

10-12-2018 15:42
Sağlıklı ve İşlevsel Fast Food Ambalajları

Fast Food Ambalaj

 

Yoğun günlük temponun içinde hızlı yaşayan modern insanın yeni beslenme biçimi olan fast food, nihai tüketiciye ulaşana kadar geçen sürecin tüm basamaklarında kendine özgü gerekliliklere dikkat etmeyi gerektiriyor. Bu kapsamda, gıdanın içinde taşınıp servis edildiği ambalajlar da ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş olmalı. Yiyecekle doğrudan temas halinde olan Fast Food Ambalajları için en uygun malzeme, hammaddesi selüloz olan kâğıt ve karton malzemelerdir. Kâğıt ve karton ambalajların sektörde kullanılması pek çok bakımdan avantaj sağlıyor. Taşınması kolay, taşıma ve depolama sırasında fazla yer kaplamayan kâğıt ve karton ambalajlar, aynı zamanda kolay işlenebilir. Kâğıt ve karton fast food ambalajlarının önemli avantajları arasında ekonomik olmaları da sayılabilir. Kraft kâğıt ambalajlar bu özelliklere ek olarak dayanıklı olmalarıyla da tercih edilen malzemelerdendir.

Tüm bunların yanında fast food sektöründe selülozdan üretilmiş ambalajlar tercih etmenin en büyük nedeni, kâğıt ve karton malzemelerin insan sağlığı ve çevre için tehlike arz etmiyor oluşu. İçeriğinde toksik kimyasallar bulunduran plastik gibi malzemeler yerine doğal malzeme kullanmak özellikle gıda sektöründe büyük önem taşımakta. Atık haldeyken çevreye zararlı madde salmayan ve doğada kısa sürede çözünen bu ambalajlar, üretim aşamasında da doğa için herhangi bir zarara neden olmaz. Ambalaj malzemesi olarak kullanılacak ürünlerin üretiminde, özel olarak yetiştirilen endüstriyel ağaçlar kullanılmakta, doğal orman alanlara zarar verilmemektedir.

 

Fast Food Ambalaj Ürünleri

 

Tüm fast food ürünleri için, özel olarak tasarlanmış Fast Food Ambalaj Ürünleri bulmak mümkün. Hamburger, kızarmış patates, nugget, kumpir, patlamış mısır, pide, turta ve pizza gibi yiyeceklerin taşıması ve servisinde kullanılan ambalaj ürünleri, yiyeceğin türüne göre tasarlanmış özelleştirmelere sahiptir. Piyasada ihtiyaca göre farklı şekil ve ebatta, yiyeceği sıcak tutan, yağ geçirmeyen ürünler mevcut. Baskısız ambalajların yanı sıra dilerseniz işletme adının ya da marka logosunun yer aldığı baskılı ambalajlara da sahip olabilirsiniz.

 

Olumlu Bir İşletme Algısı İçin En Doğru Tercih

 

Fast Food Ambalaj Kâğıtve karton malzemeler kullanmayı zorunlu kılan ambalaj türlerindendir. Selüloz bazlı bu malzemeler, sağlıklı olmalarının yanı sıra ambalajın içinde yer alacak gıdanın tadı üzerinde olumsuz bir etki de yaratmazlar. İnsan sağlığına, gıdaya ve çevreye zararı olmayan kâğıt ambalajlar müşterilerinizin üzerinde olumlu bir etki bırakmanızı sağlayacak.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.