Baby Shower İçin Gerekli Malzemeler

23-10-2018 15:54
Baby Shower İçin Gerekli Malzemeler

Baby Shower İçin Gerekli Malzemeler

 

Baby shower anne adayı ve anneler için düzenlenen bebek partileridir. Annelerin en hassas olduğu dönemde yapılan bu organizasyon ile moral ve motivasyon depolanır. Düzenlenen eğlence ve hediyeler, anneliğe hazırlık yolunda çok fayda sağlamaktadır.

 

Baby Shower Ne Zaman Düzenlenir?

 

 

Anneye moral olması yönünden; doğumdan bir ay öncesi, Baby Shower düzenlemek için iyi bir zaman olacaktır. Partinin tarihine anne ile görüş birliği sağlayarak karar vermek daha doğru olacaktır. Eğer bebeğin doğumundan sonra yapılmak istenirse, öyle de gerçekleştirilebilir. Doğum sonrası yapılan partide bebek dünyaya geldiği için, ana konu bu sefer anneden çok bebek olacaktır.

 

Baby Shower İçin Gereken Malzemeler

 

 

Organizasyon için gerekli malzemeler arasında ikramlık yiyecekler, süsler, pankartlar, çeşitli oyun malzemeleri, el pankartları ve şapkalar yer almaktadır.

Mekan süsleri doğacak bebeğin cinsiyetine bağlı olarak farklılıklar gösterir. Süslerin renk ve tarzları organizasyonun en kolay hazırlanan ayrıntılarıdır. Bebek figürleri ile simli çeşitli süsler, partinin ilk aşamasında tedarik edilmelidir.

Partinin en eğlenceli bölümlerinden biri de fotoğraf çekimleridir. Fotoğraf çekimlerinde kullanılmak üzere eğlenceli pankartlar alınmalıdır. Pankartların üstünde anne adayının ismi yer alır. Dünyaya gelecek bebeğin ismi, belirlendi ise pankartların üzerinde yer alabilir.

Eğer organizasyon sınırlı sayıda kişi için düzenlenecekse, yiyecek içecek ikramında bulunmak gerekebilir. Fakat etkinlik kalabalık bir grup için düzenlenecekse yemek dağıtımı yapmak vakit alabilir ve partiyi amacından uzaklaştırabilir. Farklı alternatifler ile dağıtımına ihtiyaç duyulmayan çeşitli ikramlar sunmak, baby shower için ideal olacaktır.

Partinin bir bölümünde anne ve konuklar için eğlenceli oyunlar düzenlenebilir. Çoğunlukla çekiliş amacıyla düzenlenen bu oyunlar, keyifli vakit geçirmek için güzel bir düşüncedir.

Etkinliğin en önemli kısmı; parti konseptine uygun alınmış, konuklara dağıtılacak olan hediyelerdir. Ufak ve anlamlı hediyeler olan bu ürünlere şekerler ve oyuncaklar örnek olarak gösterilebilir. Konseptlere ve parti sahiplerine göre hediyelerde farklılıklar olabilir.

Bu etkinliğinin olmazsa olmazı rengarenk balonlardır. Etkinliğin yapıldığı mekana göre balon seçimi yapılır. Kapalı mekanlar için daha çok uçan balonlar tercih edilir. Açık alanlı mekanlarda ise balonlar serbest halde kullanılır.

Baby shower etkinliği planlanırken ilk olarak etkinliğin düzenlenebileceği mekanlar araştırılır. Uygun mekan seçiminden sonra gerekli hazırlıklara başlanır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.